Доматеница

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Доматеница
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
7
"Доматеница - лютеница с истински домашен вкус!"

Необходими Продукти

  • домати - 7 кг
  • чушки - 5 - 6 бр. червени
  • олио - 1 к.ч. /100мл/
  • захар - 1/2 к.ч.
  • сол - 1/2 к.ч.
  • червено вино - 2 с.л.
  • черен пипер - 1.5 ч.л.
  • чесън - 7 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широка и висока тава /28 см/ се поставят смлените с месомелачка домати и чушки. Добавят се олиото и виното.

Доматената смес се поставя на котлона. Бърка се отвреме навреме и образувалата се пяна се маха.

Когато сместа стане на половина от първоначалното и ниво, се добавят солта, захарта, чесънът нарязан на ситно и черният пипер. Вече се бърка се почти непрекъснато.

Варенето на доматеницата продължава още 15 минути.

Оставя се покрита да се поохлади за половин час и се насипва в бурканчета. Те се изваряват 5-7 минути и се прибират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: