Начин на приготвяне
Сухата мая се разбърква в хладка вода с лъжичка захар и оставяме да шупне.
Сипва се в средата на брашното, добавяме останалата захар, сол, олио, яйцата и ванилията. Замесва се средно меко тесто и оставяме покрито с прозрачно фолио да втаса.
Разделя се на две части, едната по-голяма от втората. Разделя се голямото тесто на 2 части и всяка се разточва на правоъгълник.
Първият се намазва със сладко от праскови, поставя се втора кора, намазваме и нея. Двете заедно се навиват на руло и нарязваме на филии, като краищата се запазват.
Нареждат се в намаслена тава по края с разреза нагоре. Малкото топче тесто се разделя на 7 eднакви топки. Всяко се сплесква на питка с ръце, в средата поставяме малко сладко и се оформя като елипса.
Нареждат се полегато върху филиите, като връхчето се изтегля да добие форма на листо. Едното отрязано крайче се поставя в средата, другото се ползва за пълнеж по края.
Намазва се отделения разбит жълтък с лъжица олио и прясно мляко и поръсваме сусам и маково семе. Печем в умерена фурна до готовност.