Начин на приготвяне
Добре измийте и подсушете пилето. Посолете и поръсете с къри във вътрешността.
Сложете едро нарязаните морковите, лук и чушка да се варят с вода и оставете да се редуцира силен бульон в количество около 1 ч.ч. След това сварете ориза в силния зеленчуков бульон.
В подходящ съд смесете стафидите, жълтъкът и вишните, като объркате добре с малко къри. Получава се плънка със сладникав вкус. Разбъркайте я със сварения и добре отцеден ориз и скълцания магданоз.
Напълнете пилето с така приготвената плънка и го зашийте направо в леко подмазнена тава. Разтопете маслото и го разбъркайте с къри и сол. С това масло намажете обилно пилето по цялата му кожа.
Покрийте го с алуминиево фолио и сложете да се пече в предварително загряна на 250 градуса фурна за 60 минути. След това махнете фолиото и запечете пълнено пиле - 1001 нощ за още 10-тина минути.