gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Патешко месо с кисело зеле

Патешко месо с кисело зеле

СветланаСветлана
Новак
9743074
Патешко месо с кисело зеле
Снимка: Светлана
1 / 4
07/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1 кг
  • кисело зеле - голяма зелка
  • ориз - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • вода
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взима се 1 кг патешко месо от филе или бут или половин патица. Месото се слага в тенджера под налягане и се сварява за около 1 час с малко сол.

Не трябва да се прекалява със солта, защото киселото зеле е солено. След като се свари месото се изчиства от кожата и се обезкостява.

Приготвя се една голяма зелка кисело зеле, нарязва се и се слага в тенджера. Добавят се две скилидки чесън. Зелето се слага да се свари с от най-мазната част на бульона от патешкото месо. При необходимост периодично може да се добави още от бульона.

В друга тенджерка се слага да се свари около 200 грама ориз заедно с патешки бульон в съотношение 1:3. 5. Ако бульонът не е достатъчно, може да се добави вода. Оризът се вари почти до готовност.

След това месото, киселото зеле и оризът се смесват и се слагат в тава. На дъното на тавата няма нужда да се поръсва олио, тъй като месото е достатъчно мазно.

Ястието се запича за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: