Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Сръбски сладки гевречета

Сръбски сладки гевречета

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Сръбски сладки гевречета
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Мекички и сладки, потопени в сироп - идеални за чаша ароматно кафе"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 1 Ч.ч.
  • суха мая - 1 пакетче
  • брашно - колкото поеме
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За овалване
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме прясното мляко и в него сипваме маята и супената лъжица захар. Разбъркваме и оставяме за малко да се активизира маята.

Разтопяваме маслото и го сипваме в маята. Разбъркваме и започваме да сипваме брашно. Добавяме постепенно толкова брашно, колкото да се получи меко тесто.

Омесваме хубаво и разточваме веднага тестото на кора, дебела около 2 мм. С чаена чаша изрязваме кръгове от тестото, а с капачка от бутилка изрязваме дупка във всеки кръг.

Нареждаме гевречетата в тефлонова тава и печем на 180 градуса до леко порозовяване. Изваждаме и подреждаме изпечените гевречета в чиния, за да изстинат.

Сипваме водата и захарта за сиропа в тенджерка и варим до получаване на гъст сироп. Докато сиропа е горещ топим охладените гевречета в него и ги овалваме в кристалната захар, смесена с ванилията.

Подреждаме гевречетата в голяма чиния, като е добре да не са едно върху друго, за да не залепнат.

Сръбските сладки гевречета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: