Риба Орли - панирана

ВаленаВаленаНовак
26/07/2012
"Оригиналната рецепта за риба Орли - класика, която често ще присъства на трапезата ви "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 779
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг филе от риба по избор
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • за тестото
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - около 2 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на продълговати ивици или парчета. Мариновайте ги в лимонов сок и соев сос на око заедно с подправките за 30 минути.

През това време забъркайте тестото за панировката от млякото, яйцата и около 2 ч.ч. брашно. Трябва да се получи по-гъсто палачинково тесто.

Загрейте мазнина за пържене. Всяко рибно филе потапяйте в панировката и пускайте да се изпържи равномерно до приятен златист цвят.

Поднесете рибата Орли с гарнитура от картофи, зелечуци и сос по избор.

Рейтинг

5 3
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ася Заевска
Ася Заевска
21.10.2017 10:11
Много добре се получи :) Благодаря за споделената рецепта!
0
0
Мариана
Мариана
29.10.2013 20:59
Не знам откъде идва името ОРЛИ. Срещам го при панирани продукти. Но аз използвам панировка описана в една доста стара книга, заимствана от френската кухня. Резултатите са винаги перфектни. Ще напиша пропотциите, както са дадени в книгата, но аз ги съобразявам с количеството на продуктите за паниране.
Бирено тесто (пата фри)
500 гр. брашно
250 мл. бира
2 жълтъка
4-5 белтъка
50 мл. олио
10-15 гр. сол
Брашното, бирата, жълтъците, олото и солта се смесват заедно и се разбиват до получаване на рядо тесто. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към тестото, като леко се разбъркват с него. Така приготвеното тесто служи за панитане на ябълки, мозък, арфиол, риба, разни видиве месо и зеленчуци. За целта продукът, който ще се панира, се потапя в сместа и се пържи в маслена баня.
Това е рецептата.
Аз не слагам олио и солта ми е на вкус.
Надявам се да опитате и да ви се получи :)
0
0
Иван Танков
Иван Танков
07.12.2014 04:22
ОРЛИ е предградие на Париж, известно с добрата си кухня. Смята се, че панировката ОРЛИ произхожда от там. Панирам с това тесто бели риби, карфиол и мозък. Резултатите са винаги отлични. Когато не ме мързи, отделям няколко от жълтъците и забърквам една домашна майонеза, съчетава се добре с пърженото.
2
0