Рязана туршия

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
690
763
2164
6
11/09/2017
"Само малко рязане на зарзават ви дели от тази апетитна туршийка за зимата "
Приготвяне150 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 240
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите, морковите, зелето и целината се измиват и нарязват на средно големи парчета.

Саламурата се приготвя, като в тенджера се смесват захарта, солта, оцета и водата. Бърка се с лъжица, докато се разтворят сухите съставки.

В саламурата се слагат само камбите да се мариноват за около два часа, като се разбърква от време на време.

Камбите се изваждат и се прехвърлят в дълбок съд. Към тях се прибавят останалите нарязани зеленчуци и обелените скилидки чесън.

Всичкият зарзават се обърква добре и се разпределя в буркани. На буркан се слагат по два аспирина.

Саламурата се слага на котлон да се завари и още докато е гореща, се налива в бурканите със зеленчуци. Бурканите се запечатват с капачки и се обръщат с дъното нагоре.

Така обърнати престояват два-три дни.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Забравила съм да напиша карфиол,който е една глава приблизително около 1 кг.
0
0