Начин на приготвяне
Камбите, морковите, зелето и целината се измиват и нарязват на средно големи парчета.
Саламурата се приготвя, като в тенджера се смесват захарта, солта, оцета и водата. Бърка се с лъжица, докато се разтворят сухите съставки.
В саламурата се слагат само камбите да се мариноват за около два часа, като се разбърква от време на време.
Камбите се изваждат и се прехвърлят в дълбок съд. Към тях се прибавят останалите нарязани зеленчуци и обелените скилидки чесън.
Всичкият зарзават се обърква добре и се разпределя в буркани. На буркан се слагат по два аспирина.
Саламурата се слага на котлон да се завари и още докато е гореща, се налива в бурканите със зеленчуци. Бурканите се запечатват с капачки и се обръщат с дъното нагоре.
Така обърнати бурканите престояват два-три дни.
Рязаната туршия е много вкусна.
Коментари