Печено агнешко бутче с дреболии

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
447
2k
1k
922
3
12/09/2017
"Една рецепта от Златната съкровищница с най-добрите Български ястие Горещо препоръчваме!"
Приготвяне150 мин.
Готвене60 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 611
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се насича на порционни парчета, осолява се, слага се в голяма тава. Добавят се няколко зърна черен пипер и цели стръкове пресен или сух джоджен. Налива се вода, половината олио, завива се във фолио и се слага да се пече до готовност.

Печеното агнешко се отделя в друг съд. В тавата трябва да остане печеният бульон. Агнешкият комплект се сварява и нарязва на дребни кубчета. Слага се в тавата.

Печурките се измиват, отцеждат и нарязват на жулиен. Слагат се в тиган и се изпържват с малко олио и сол. Прибавете и тях в тавата.

Кромидът, обелен и накълцан на ситно, заедно с магданоза се запържва леко, прибавя се оризът, маслото и се пържи докато стане прозрачен. Ръснете малко сол и черен пипер. Сложете запържения ориз в общата тава. Сипете гореща вода в съотношение 1:3 - предвидете и грамажа на печения бульон.

Ръснете чубрица, опитайте колко солено е, завийте тавата с алуминиево фолио и сложете в предварително загрятата фурна. Печете до готовност.

Извадете тавата от фурната, разрохкайте дреболиите внимателно с дървена вилица и наредете отгоре изпечените парчета месо. Сервирайте топло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар