Къри ориз с червена леща

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114656
18/09/2017
"Хем веган, хем толкова вкусно, че да си оближеш пръстите "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 187
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • леща - 150 г червена
  • ориз - 220 г
  • бульон - 800 мл зеленчуков
  • къри - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. пресен нарязан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерен огън. Запържете лука до златисто за около 5 мин.

Добавете кърито и разбъркайте хубаво за около 1 мин. Добавете бульона и го оставете да кипне.

Прибавете лещата и ориза, оставете да заври, намалете котлона и захлупете с капак.

Гответе около 25 мин или докато оризът е готов, а лещата е омекнала. При необходимост добавете малко вода.

Овкусете с черен пипер и сол на вкус. Поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз или кориандър.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар