Начин на приготвяне
В киселото мляко се разбива содата за хляб и бакпулвера да шупне. Брашното се сипва в тава и оформяме в средата кладенче. Сипваме шупналото кисело мляко, добавя се олио, сол, мед, лимонов сок, смляно ленено семе в машинка за кафе и обелените и настъргани на ренде моркови.
Разбърква се с вилица, когато стане трудно, се замесва на тесто и оставяме 25 минути да почине.
В тавичка върху хартия за печене се оформя питката. Сипваме 1 с.л. олио и с пръсти се притиска. Отгоре се поръсва със сусам и ленено семе. Печем в загрята фурна 190 градуса около 35-40 минути до хрупкава коричка.
Поднасяме топла с парче сирене и пресни зеленчуци.
Уникален вкус, опитайте !