Начин на приготвяне
В купа изсипете брашното, солта и содата. Отгоре капнете малко оцет, за да реагира със содата. Добавете водата и яйцето. Разбъркайте добре.
От получената смес изпечете в малък тиган малки палачинки или в голям - 1 палачинка, която след като изстине, разрежете на 7-8 еднакви триъгълника.
От получените палачинки направих 2 малки тортички. Разбира се вие можете да направите 1 по-дебела.
Използвайте крем по ваш вкус, ако не ви допадат моите предложения за крем.
И така...едната тортичка е с намазан сусамов тахан и мед. Другата е с извара и сладко от праскови, без захар (дехидратирани праскови). Маже се едната палачинка, отгоре се слага втората, отново крем ... и т.н.
Най-отгоре се маже малко по-дебел слой крем и се украсява по желание. Оставете да престоят 1-2 часа, а още по-добре цяла нощ. Разбира се, ако сте нетърпеливи, могат да се консумират и веднага.