Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Италианско Особуко с гремолата

Италианско Особуко с гремолата

Италианско Особуко с гремолата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 3 бр.
  • бекон - 200 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 среден
  • целина - 1 стрък
  • розмарин - 1 връзка
  • мащерка - 1 връзка
  • морска сол
  • черен пипер - смлян
  • доматена паста - 200 г
  • бульон - 500 мл
  • шафран - 1 щипка
  • червено вино - 100 мл
  • За гремолатата
  • лайм - 1 бр.
  • кора от лайм
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • люта чушка - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете бекона. Добавете джоланите, осолени с пипер и сол.

Мащерката, розмаринът и джоланите се оставят леко да се карамелизират.

Добавете лука, моркова и целината и ги задушете, след което добавете бульона, виното и доматената паста.

Прехвърлете ги в тава и печете под фолио на 190 градуса за 4-5 часа.

Изстискайте сока и настържете кората на един лайм.

Нарежете магданоза и чушката. Добавете ги при кайма, залейте ги със зехтин и подправете с пипер и сол на вкус.

Смачкайте всичко до гъстотата на песто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: