Мантъ (Кнедли по турски)

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
107
735
239
402
2
26/09/2017
"Искате ли заедно да опитаме мантъ - обещаваме, че много ще ви хареса "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 500
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • мантъ - 500 г
  • червен кромид - 2 глави (малки)
  • чесън - 2 скилидки
  • заквасена сметана - 400 г
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме мантъто в подсолена вода за 20-30 минути - до омекване на плънката.

В тиган запържваме нарязания на полумесеци червен кромид. Прибавяме ситно нарязания чесън и заквасената сметана.

Доливаме топлата вода и разбъркваме добре до сгъстяване.

Овкусяваме с риган, черен пипер и сол на вкус.

След като се е сварило мантъто, го изплакваме със студена вода и сервираме заедно с готовия сос.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар