Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло със захарта на гладък крем. При непрекъснато разбиване добавете едно по едно яйцата, а след тях и рома.
Пресейте брашното с бакпулвера и заедно със солта и ванилията ги добавяйте постепенно към мокрите съставки.
Разделете сместа на две и едната част объркайте с нарязания на парченца ананас, а другата - с разтопения и леко охладен шоколад.
Застелете с хартия за печене неголяма правоъгълна форма. Отдолу сипете тъмния слой, а върху него - светлия.
Сложете двуцветния сладкиш с ананас да се изпече в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 20-30 мин.
Малко преди да извадите, поръсете с бадемите и доопечете за кратко.
Готовия сладкиш извадете и с помощта на четка намажете с мед. Поднесете го нарязан на квадратчета.
Коментари