Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с телешко и сос от авокадо и лайм

Равиоли с телешко и сос от авокадо и лайм

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Равиоли с телешко и сос от авокадо и лайм
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
11 мин.
Общо
21 мин.
Порции
3
"Уникална вкусотия, която ще приготвите за по-малко от половин час"

Необходими Продукти

  • равиоли - 250 г с пълнеж телешко месо
  • сол - 2 щипки за варенето
  • За сос от авокадо и лайм
  • авокадо - 1 бр., добре узряло
  • домат - 1 бр.
  • лайм - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • рукола - 1 шепа
  • босилек - 5 листа, пресен + за украса
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на парченца авокадото, чесъна и домата. Изстискайте сока от плода лайм и настържете кората му. Поставете в удобен за пасиране съд и сложете в него и руколата, зехтина и босилека.

Пасирайте го гладка консистенция и подправете със сол и черен пипер.

Сварете равиолите в подсолена вода според указанията на производителя. Съветът ми е никога да не добавяте и олио във водата, защото всеобщото вярване, че това е трик, за да не слепва пастата, не е вярно. Така само би омекнала повече и не би останала ал денте, както е най-добре да бъде.

Отцедете от водата и сервирайте на порции (от това количество ще имате три порции).

Върху всяка сложете от соса и украсете с листенца пресен босилек равиолите с телешко и сос от авокадо и лайм.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: