Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Букатини с аншоа и сушени домати

Букатини с аншоа и сушени домати

Букатини с аншоа и сушени домати
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Даваме ви половин час и нито минутка повече да приготвите тези завладяващо ароматни букатини"

Необходими Продукти

  • букатини - 300 г
  • кромид лук - 1 малка глава
  • чесън - 4 скилидки
  • аншоа - 50 г
  • сушени домати - 50 г
  • сметана - 150 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Букатините се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се измиват за да не залепват.

Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно, след което се запържват с две супени лъжици зехтин. Към тях се прибавя аншоата, а след това и нарязаните на дребно сушени домати.

Аз в случая използвах мариновани. Щом лукът поомекне, се прибавя сметаната и ако е необходимо, сол.

Накрая се добавят и около една супена лъжица каперси и сух босилек. Спагетите се разпределят в чинии, а сосът се полива върху тях.

Букатините с аншоа и сушени домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: