Начин на приготвяне
Свинското месо от врат се нарязва на едри пържоли (4-5 бр). Всяка се поръсва от двете страни със сол, черен пипер, кимион и по желание с щипка чесън на прах.
Каймата се овкусява със сол, черен пипер, ронена чубрица и кимион.
Омесва се добре с ръце и заедно с пържолите оставяме в тавичка покрита с прозрачно фолио в хладилник за 2-3 часа, докато поемат аромата на подправките.
Загрява се барбекюто, като се запалват дървени въглища, отгоре се намазва с парче сланина. Нареждаме пържоли и оформените кюфтета.
Печем от двете страни до готовност и апетитен загар. Поднасяме с домашна, топла питка и чаша червено вино.
Свинският врат с кюфтета на барбекю е готов.
Добър апетит!