Зеленчукови кюфтенца с карфиол и броколи

03/10/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 499
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • моркови - 3 бр.
  • карфиол - 6 - 7 розички (ако искате по - голямо количество, сложете половин глава карфиол)
  • броколи - 6 - 7 розички (или една глава броколи)
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч. л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • галета - 1 1/4 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и нарязват на малки парченца, раздробяваме карфиола и броколите, слагаме едно яйце, скилидките чесън, пипер и сол, всичко мелим в блендер, след като стане на ситно добавяме галетата и мелим още малко.

От сместа оформяме малки кюфтенца, овалваме ги в галета, който както обича, или ги запържвате с малко мазнина или печем във фурната 200 градуса, поднасяте с любим за вас сос.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар