Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на малки парчета. В тиган се сипва малко олио и се слага на котлона да се загрее. След като се загрее се прибавя нарязаното месо.
Подправя се с подправката за барбекю. От време на време се разбърква. През това време печените чушки се нарязват на ивици.
Когато месото е почти готово се прибавят и нарязаните чушки. След като се изпържи хубаво месото и чушките се сваля от котлона.
Оризът се слага в тенджера и се сипва вода колкото да го покрие. След това се слага на котлона. След като кипне се оставя на котлона за около 7-8 минути и се сваля. През това време морковите също се слагат да се сварят.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Към него се прибавя свареният и отцеден ориз. Морковите също се рендосват и се прибавят към ориза и кашкавала.
В отделна купа се разбиват яйцата и те се прибавят към останалите подправки. След това се подправя със сол, черен пипер и босилек. Разбърква се хубаво.
Във форма за торта с махащ се ринг се слага 1/3 от ориза, като се притиска по дъното и стените на формата.
По средата се слага свинското месо и чушките. Отгоре се слага останалия ориз и се разпределя, така че да покрие хубаво месото и чушките.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 30-35 минути. След като е готово се оставя да изстине и тогава се маха рингът.