Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете меко пухкаво тесто, но не забравяйте да активирате маята и да пресеете брашното.
Оставете го да втаса, след което вземете тава, покрийте я с хартия за печене и намажете с разтопена мас.
Може и без хартия, но лично аз я предпочитам, никога не залепва и тавите се запазват. Късайте малки топки тесто и с намазнени ръце ги оформяйте, слагайте на разстояние една от друга.
Между топчетата сложете натрошено сирене, покрийте и оставете на топло да втаса хубаво.
Когато се убедите че милинката е удвоила обема си намажете с маслото и полейте с разбитите яйца, мляко и ванилия.
Печете в загрята фурна на 170 градуса. Още топла поръсете обилно с пудра захар.