Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Содена закуска със сирене и бекон

Содена закуска със сирене и бекон

Содена закуска със сирене и бекон
Снимка: Антоанета Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Няма диета, която да може да устои на този завладяващ аромат"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бекон - 100 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разбърква в киселото мляко и се оставя настрана докато шупне.

Събират се и се разбъркват заедно яйцата, натрошеното сирене, бекона - нарязан на кубчета или малки лентички и шупналото кисело мляко.

Започва да се прибавя брашното до замесване на меко тесто (може все още леко да се лепи по ръцете).

Поставя се хартия за печене в тавичка, правоъгълна форма за кекс или терин, или друг съд за печене.

Намазнява се хартията за печене с олиото, поставя се тестото и се пече в предварително загрята фурна до зачервяване (около 40 мин).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: