Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Багети с мед и розмарин

Багети с мед и розмарин

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Багети с мед и розмарин
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Ароматна комбинация, към която ще се пристрастите"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 50 мл /хладка/
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • олио - 1 с.л.
  • За пълнежа
  • масло - 50 г меко
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • розмарин - 2 с.л. сух
  • сол - щипка
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • мед - 1/2 с.л. течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода, прибавете захарта и няколко лъжици брашно и разбъркайте, докато се разтопи захарта. Пресейте брашното.

Прибавете топлото мляко, солта, олиото и белтъка от яйцето към кваса, бъркайте с лъжица, като постепенно прибавяте и брашното. Когато тестото е по-компактно се доомесва с ръце, трябва да се получи средно меко тесто.

Разделете тестото на 8 топки и оставете на топло да удвои обема си 15-20 минути.

Почистения чесън пресовайте и смесете с розмарина, солта и маслото.

Всяка топка разплесквам с ръка, така че дебелината да бъде 5 мм, с лъжица намазвате от сместа за пълнежа и я навивате на руло. Аз ги редя в тава, застлана с хартия за печене.

С нож правя разрези върху багетите и с четка нанасям навсякъде върху багетите разбития жълтък с течния мед.

Така приготвени за печене ги оставям да втасат още 15 минути. Пека багетите в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

Багетите с мед и розмарин са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: