Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик без сирене

Тутманик без сирене

Адриан АлександровАдриан Александров
Готвач
1023752754851
Тутманик без сирене
Снимка: Анонимен
1 / 3
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не търсете сирене - това е тутманик без сирене и е ужасно вкусен"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • прясна мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • заквасена сметана - 150 г
  • сол - 2 ч.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме млякото и в него разтваряме маята. Добавяме захарта и солта и разбъркваме.

Постепенно добавяме брашното. Омесваме гладко тесто и го оставяме, покрито с фолио, да втасва, докато удвои обема си.

В купа разбиваме яйцата и постепенно към тях добавяме всички останали продукти за заливката.

От бухналото тесто отрязваме една част и започваме да я правим на фитил с ръце.

Усукваме фитила и го съединяваме като геврек. Поставяме го в средата на кръгла тавичка, предварително намазана с мазнина.

По същия начин правим още два геврека, които поставяме около първия, като съответно всеки следващ трябва да е по-голям от предходния.

Заливаме обилно гевреците със заливката.

Печем в загрята фурна на 160 градуса, като 10 минути след началото на печене изваждаме за малко тутманика и поръсваме със сусам. Връщаме във фурната и печем до зачервяване.

Тутманикът без сирене е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: