Начин на приготвяне
Затопляме млякото и в него разтваряме маята. Добавяме захарта и солта и разбъркваме.
Постепенно добавяме брашното. Омесваме гладко тесто и го оставяме, покрито с фолио, да втасва, докато удвои обема си.
В купа разбиваме яйцата и постепенно към тях добавяме всички останали продукти за заливката.
От бухналото тесто отрязваме една част и започваме да я правим на фитил с ръце.
Усукваме фитила и го съединяваме като геврек. Поставяме го в средата на кръгла тавичка, предварително намазана с мазнина.
По същия начин правим още два геврека, които поставяме около първия, като съответно всеки следващ трябва да е по-голям от предходния.
Заливаме обилно гевреците със заливката.
Печем в загрята фурна на 160 градуса, като 10 минути след началото на печене изваждаме за малко тутманика и поръсваме със сусам. Връщаме във фурната и печем до зачервяване.
Тутманикът без сирене е много вкусен.