Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Пълнени камби с моркови и целина в буркани

Пълнени камби с моркови и целина в буркани

Valentina DichevaValentina Dicheva
Чирак
72720
Пълнени камби с моркови и целина в буркани
Снимка: Valentina Dicheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Занимавка си е, признаваме, но след това ще се радвате на страхотно мезе за домашната ракийка"

Необходими Продукти

  • камби - 5 кг
  • моркови - 2 кг
  • целина - 1 връзка
  • За всяка камба
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бахар
  • аспирин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, почистват се от дръжките и семената и се нареждат в тава.

Морковите се измиват и нарязват. Във всяка камба се поставят парченца моркови, нарязана целина и по една чаена лъжичка сол, захар, олио, оцет, по няколко зрънца черен пипер и бахар.

Тавата се поставя в топла фурна до нагорещяване на камбите и съвсем леко омекване.

Камбите се нареждат в буркан, плътно. Отгоре се поставя 1 аспирин. Бурканът сe затваря

и се обръща.

Може да се приготвят и без аспирин, но бурканите се варят за 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Любима туршия на цялото семейство! Благодаря!
13.11.2020 11:45