Начин на приготвяне
Пригответе захарен сироп от водата и захарта. Когато захарният сироп е готов, прибавете ванилията и настърганата лимонова коричка.
Наредете кадаифа в дълбока тава и го залейте със сиропа. Оставете кадаифа да се сиропира и напои обилно.
Загрейте прясното мляко на котлона. Добавете захарта и размитото нишесте на кашичка. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване на крема.
Отстранете крема от котлона и добавете размекнатото масло. Бъркайте до разтопяването маслото и получаването на пухкав крем.
Внимателно взимайте всяка топка кадаиф, разделете я на две части през средата, с помощта на остър нож, и поставете долната част в подходящ поднос.
Сложете от крема и върнете втората част от кадаифа върху крема. Работете така със всички топки.
Гарнирайте повърхността им с крем и поръсете със счукани орехови ядки.
По желание може да поръсите със захарни пръчици. Сочният кадаиф с крем е чуден.