Начин на приготвяне
Смесват се брашно, сол, захар и суха мая и съставките се разбъркват добре в купа.
В средата се оформя кладенче и се сипва топло прясно мляко и водата. Разбърква се с вилица, загребва се брашно, така че да се получи гъсто тесто.
Поръсваме брашно на плота и сипваме тестото, замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути.
Колбасът се нарязва на кръгчета, а те се режат на две половини. Втасалото тесто се разточва на кора, с чашка се изрязват кръгчета.
Поставя се половинка парче от салама и прегъваме на две, да се получи като мида.
Краищата се прищипват и нареждаме в тава върху хартия за печене.
След 10 минути се намазват с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем кренвиршките в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Чудесна закуска за всеки ден! Тестените мидички с колбас са много вкусни.
Коментари