Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата и прибавете киселото мляко и олиото. Разбъркайте хубаво и добавете предварително натрошеното сирене, шунката, нарязана на дребни парчета, черният пипер и 2 с.л. лютеница, за предпочитане едросмляна.
Разбъркайте отново. В друга купа смесете двата вида брашно, бакпулвера, щипка сол и ги разбъркайте до получаване на еднородна суха смес.
Така полученото брашно започнете да го прибавяте бавно към яйчената смес, като бъркате непрекъснато.
Намажете дъното на тава с олио и го поръсете с брашно, след което изсипете полученото меко тесто.
Сложете тавата в загрята фурна и печете на 180 градуса около 40 минути, но за всеки случай проверете с клечка дали е добре изпечен тутманикът.
Веднага след изваждане от фурната намажете отгоре с парче масло и оставете питката да отдъхне.
Мързеливата питка с шунка е много вкусна.