Варени гевреци със сусам и мак

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
179
11
30
2
14/10/2017
"Толкова са вкусни, че е най-добре направо да приготвите двойна доза..."
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 072
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 г хладка вода се прибавят захарта, 1 с.л. брашно и маята. Оставя се маята да се активизира. Замесва се меко, нелепнещо тесто от останалата част вода, сол, брашно и белтъка от яйцето.

Тестото се намазва с олио и се оставя да втаса /да удвои обема си/. С нож режем парчета от тестото и правим фитили с дължина около 30 см.

Във вряща вода прибавяме щипка сол и пускаме всяко геврече едно по едно. Изваждаме с решетъчна лъжица на кухненска хартия /да се подсушат/, когато геврекът изплува над водата.

Варените гевречета намазваме с жълтъка, поръсваме със семената от мак или сусам и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
NANA-DO
NANA-DO
23.01.2019 23:08
Снимката е моя. Госпожо автор на рецептата това се нарича кражба.
0
0