Гевречета с кашкавал и семена

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
993
710
5902
1
14/10/2017
"Ароматът на тези гевречета ще събуди и най-големите поспаланковци вкъщи "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо759
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се изсипват млякото, маята, 1 щ. сол, захарта и 3-4 с.л. брашно. Разбърква се и се оставя да шупне.

Останалото брашно се пресява и в средата му се изсипва шупналата мая, останалата сол, олиото и се замесва средно твърдо тесто.

Оформя се на хубава топка и се оставя в леко намаслена купа да втаса за около 1 час. Готовото тесто се дели на равни 10 части.

По желание се ползва кантар за грамажа на топките тесто. Всяка част се разточва на дълъг правоъгълник, поръсва се с настърган на пух кашкавал и се завива на фитилче.

Фитилите се усукват по два, завиват се на геврече и краищата им се прищипват. Готовите гевреци се оставят да втасат. След това време се намазват с медена вода (мед разтворен във водата), поръсват се с ким, маково семе и сусам.

Печат се на 180 градуса за около 15-20 мин.

Източник: кулинарен блог Кокона

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар