Ошав от сини сливи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Ошав от сини сливи
Снимка: Desislava Vasileva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"От времето когато нямаше десерти по магазините..."

Необходими Продукти

  • сини сливи - 2 ч.ч. сушени, без костилки
  • стафиди - 1 - 2 с.л. по желание
  • лимони - кора на 1 лимон или портокал
  • карам­фил - 3 зрънца
  • канела - 1 пръчка
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушените обезкостени сливи и стафидите за 10-15 минути в хладка вода.

След това сложете съда на котлона да се вари на тих огън, като добавите и нарязаната лимонова кора.

След малко добавете карамфила и пръчката канела. Щом плодовете се сварят и омекнат, към края разбъркайте със захарта.

Снемете от котлона и отстранете карамфила и канелата. Поднесете ошава от сини сливи охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: