Начин на приготвяне
Слагате тенджера на котлона да се нагрее. Добавяте мазнината, нарязания на ситно кромид и запържвате за кратко. Добавяте червения пипер, разбърквате и добавяте нарязаните на кубчета обелени домати.
Посолявате и добавяте водата, която е желателно да бъде гореща, за да не се прекратява процесът на готвене. Обелвате и режете картофите на четвъртинки и ги добавяте в тенджерата.
Докато картофите се варят, от каймата, в която предварително сте сложили почистена от семките и накълцана на ситно една люта чушка, малко сол и черен пипер, си приготвяте кюфтетата.
За да не се разпаднат при варенето, може да ги овъргаляте в брашно. След като картофите са почти сварени, пускате и кюфтетата да се сготвят.
На края разбивате три супени лъжици брашно в купичка с вода, и когато сместа стане еднородна, добавяте към ястието. Разбърквате внимателно и на изключен котлон оставяте да покъкри.
По желание при поднасяне поръсвате с наситнен магданоз или нарязан зелен лук. Поднася се с пресен хляб и по желание с люти чушлета, за любителите на пикантното.
Да ви е сладко!