Рататуй по нашенски

18/10/2017
"По-вкусен и ароматен от френския може да бъде само нашенският рататуй "
Приготвяне45 мин.
Готвене80 мин.
Общо125 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 642
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и нарязвате патладжаните на кубчета. Посолявате ги и ги поставяте в гевгир, за да се отцеди горчивата им вода и след това ги измивате.

Почиствате чушките от семките и ги измивате. Режете ги на кубчета или на ситно според вида им.

По същия начин процедирате с доматите и пресния лук.

В тенджера сипвате олиото и го загрявате. След неговото загряване добавяте патладжаните, чушките и лука и започвате да бъркате, за да се запържат.

След това добавяте доматите и подправките и разбърквате още малко. После намалявате котлона и оставяте да къкри, докато остане на мазнина.

После прехвърляте сместа в тава и я слагате във фурна за 15 минутки леко да се запече.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар