Рататуй по нашенски

18/10/2017
"По-вкусен и ароматен от френския може да бъде само нашенският рататуй "
Приготвяне45 мин.
Готвене80 мин.
Общо125 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 898
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг
  • чушки - 1 кг
  • домати - 1 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - 2 с.л. зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и нарязвате патладжаните на кубчета. Посолявате ги и ги поставяте в гевгир, за да се отцеди горчивата им вода и след това ги измивате.

Почиствате чушките от семките и ги измивате. Режете ги на кубчета или на ситно според вида им.

По същия начин процедирате с доматите и пресния лук.

В тенджера сипвате олиото и го загрявате. След неговото загряване добавяте патладжаните, чушките и лука и започвате да бъркате, за да се запържат.

След това добавяте доматите и подправките и разбърквате още малко. После намалявате котлона и оставяте да къкри, докато остане на мазнина.

После прехвърляте сместа в тава и я слагате във фурна за 15 минутки леко да се запече.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар