Страхотен тиквен сладкиш

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
22/11/2018
"Сия отново ни пренася в страната на невероятните вкусотии с този прекрасен сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 876
  • Преглеждания за месеца1552
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • захар - 180 г
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 60 мл
  • какао - 50 г качествено
  • вода - 150 мл топла
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 15 г
  • За тиквата
  • тиква - 300 г
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете, обелете и нарежете тиквата на парчета. Сложете я в тава, поръсете със захарта, сипете водата и сложете да се запече на 200 градуса за 30-40 мин до омекване. При готовност извадете и охладете.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Сипете на части олиото. Пресейте брашното в купа с бакпулвера.

Сипете половината от водата, тя трябва да е топла, но не гореща. Разбийте и сипете половината брашно, разбъркайте отново, сипете останалата вода и брашно. Разбъркайте до усвояване на продуктите и хомогенна смес. Трябва да се получи гъста смес.

Вземете купа и сипете 1 ч.ч от сместа в нея.

Тиквата намачкайте или пасирайте и сложете в купата с отделената смес. Разбъркайте до еднородна смес.

Останалата кексова смес смесете с пресятото какао и разбъркайте.

Намажете тавичка с диаметър не повече от 26 см с малко олио. Сипете какаовата смес, изравнете и отгоре на места сложете от тиквената смес.

С лъжицата внимателно натиснете тиквената смес на вътре, без да я разнасяте и смесвате с какаовата.

Загрейте фурната на 170 градуса и сложете тавата. Печете тиквения сладкиш до суха клечка за 30-40 мин.

Комплект 3 броя кръгли сладкарски форми с падащо дъно
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект 3 броя кръгли сладкарски форми с падащо дъно
44.40 лв.
Виж ››

Време е да се развихрите в кухнята и да покажете майсторлък с нашите страхотни сладкарски форми.

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
20.11.2019 19:31
Два пъти четох рецептата и нищо не разбрах.
0
1