Начин на приготвяне
Почистете 300 г тиква, сварете я в малко вода, прецедете и пасирайте. Отделете 250 г от пюрето и оставете да се охлади.
Смесете пресятото брашно, бакпулвера и канелата. Отделно в купа разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пяна.
Добавете тиквеното пюре и разбъркайте много добре. Постепенно добавете смесените сухи съставки и разбъркайте с миксера на бавни обороти.
Покрийте тава с хартия за печене и намажете с масло, разстелете равномерно сместа върху нея и поставете тавата в предварително загрята на 190 градуса фурна, печете за 15 минути.
Извадете готовия блат и поставете друг лист хартия за печене отгоре, обърнете блата и навийте на руло заедно с листа, като преди това сте премахнали листа от печенето, оставете да се охлади.
За крема разтопете маслото с шоколада и го разбъркайте със сметаната, разбъркайте до еднородна смес.
Нанесете гладък слой от крема върху блата, като оставите част от него за украса. Навийте сладкото руло, украсете и оставете в хладилник да стегне.
Тиквеното руло с шоколадова плънка е готово.