Шоколадов сладкиш с круши

Шоколадов сладкиш с круши
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Вие обещайте да почерпите по едно кафе, а ние ще ви кажем точната рецепта за този вкусен шоколадов сладкиш с круши"

Необходими Продукти

  • майонеза - 200 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 2 с.л. Премиум на Йоткер
  • круши - 2 бр. средни
  • бакпулвер - 1 пакет
  • брашно - 2 ч.ч. непълни
  • за намазване
  • течен шоколад - 60 г
  • лешници - 10 бр.
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват от кората и се нарязват на малки кубчета. В купа се разбива майонезата със захарта. Бърка се с миксер и се долива на два-три пъти водата да се получи гладка смес.

Добавя се ванилия и какаото, отново се разбива и накрая сипваме брашното с бакпулвера на части и се разбърква с лъжица или телена бъркалка. Добавят се кубчета круши и бъркаме да се разпределят в тестото.

В тавичка върху хартия за печене сипваме гъстата смес и печем в загрята фурна на 180 градуса около 35 минути. Проба с шишче да излезе сухо.

Изважда се сладкишът в чиния и се намазва с течен шоколад. Поръсва се с кокосови стърготини и поставяме в оформените ромбоиди лешници.

Насладете се на вкусен шоколадов сладкиш - само за ценители!

Шоколадовият сладкиш с круши е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: