Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с риба тон и рулца от раци

Солена торта с риба тон и рулца от раци

Солена торта с риба тон и рулца от раци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Торта, която да поднесете с шампанско, а защо те и с бира"

Необходими Продукти

  • хляб - на филийки (за тостер)
  • майонеза
  • рулца от раци - 6 - 7 бр.
  • зелена салата - 2 листа
  • домати - 2 бр.
  • маслини - 10 зелени с аншоа
  • риба тон - 1 малка консерва
  • лук - 1 глава
  • шунка
  • кашкавал
  • моркови - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа нарежете рулцата и зелената салата на дребно. Сложете 1 с.л. майонеза, сол и разбъркайте добре. Вземете друга купа и нарежете също на дребно лука, двата домата и маслините.

Изцедете рибата тон от мазнината и изсипете в купата. Добавете малко сол, 1 с.л. майонеза и разбъркайте.

Във форма за торта сложете от прозрачното кухненско фолио на кръст (отрежете по-дълго, за да може после да завиете добре тортата). Наредете един ред от хляба. Изсипете всичко от купата с доматите и загладете добре.

Сложете втори ред с хляб и изсипете съдържанието от другата купа. Отново загладете.

Наредете трети ред хляб, а отгоре подредете ред шунка, ред кашкавал. Завършете отново с хляб, на който сте намазали вътрешността с майонеза.

Затворете с краищата фолио добре, за да не изсъхне хлябът. Приберете за една нощ в хладилника.

Обърнете готовата солена торта, намажете с майонеза и декорирайте.

Солената торта с риба тон и рулца от раци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: