Винено телешко с варен ориз

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
187
2k
495
563
2
24/10/2017
"Класиката е вечна, а в нашия случай и вкусна - опитайте нашето винено телешко с ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 967
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кебап

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в телешкия бульон и добавяме нарязания на ситно магданоз. Запържваме месото, нарязано на кубчета, и го изваждаме.

Запържваме в същия съд лука и гъбите и добавяме доматеното пюре и подправките. Връщаме месото и добавяме червеното вино. След като сместа заври, слагаме капак на съда и оставяме на котлона да ври до готовност на месото.

Гарнираме с ориза

Ориза сваряваме в телешкия бульон и към него добавяме нарязан на ситно магданоз. Нарязаното на кубчета телешко запържваме в мазнина. След като добие златист загар, изваждаме месото.

В същата мазнина запържваме гъбите, лука, заедно с доматеното пюре и подправките.

След като се задушат, връщаме в тигана месото и добавяме виното. Оставяме ястието да къкри под капак до готовност на месото.

Поднасяме с вече приготвения ориз.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар