Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешки късчета с черен боб и киноа

Телешки късчета с черен боб и киноа

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Телешки късчета с черен боб и киноа
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки шол - 600 - 700 г
  • киноа - 200 г
  • лук - 2 глави
  • черен боб - 400 г (консерва)
  • домати - 500 г
  • кокосова мазнина - 2 с.л.
  • магданоз - сух
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се наситнява и се запържва в кокосовата мазнина.

Месото се нарязва на късчета. Добавя се към златисто запърженият лук. Подправяме със сол, пипер, кимион и сушен или пресен магданоз.

Киноата се измива и се сварява в подсолена вода. Варим докато зрънцата се напукат и видимо увеличи обема си.

Добавяме доматите, настъргани или от консерва, вече запърженото месо с лук и боба.

Доливаме с чаша вода и оставяме на слаб огън докато се сгъсти. По желание ястието може да се запече за кратко във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: