Кюфтета по Трънски

27/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304863802
"Толкова сочни и ароматни кюфтета сте опитвали ама друг път. Я хапнете и тогава говорете "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 939
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 250 г
  • свинска кайма - 250 г
  • картофи - 2 бр.
  • печени чушки - 2 бр.червени
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1/2 к.л.
  • джоджен - 3 - 4 листенца
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете два сурови картофа и ги рендосайте на едро ренде.

Опечете две червени чушки и ги накълцайте на дребно.

Нарежете лука, магданоза и джоджена на ситно.

В купа сложете двата вида кайма и към нея прибавете картофите, чушките, лука, яйцето, содата, джоджена, магданоза, черният пипер и сол на вкус.

Омесете всичко заедно и оставете получената смес да престои около един час.

След това от нея направете кюфтета и ги оваляйте в брашно.

Загрейте олиото и изпържете на тих огън от двете страни кюфтетата.

Сервирайте ги топли с гарнитура по желание.

Аз ги поднасям върху канапе от Трънско кьопоолу.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Лично аз не ги осолявам и не ги изстисквам, просто ги рендосвам и ги слагам в каймата.
1
0
Зорица
Зорица
18.05.2018 13:17
ОК, така ще ги приготвя. Благодаря за бързия отговор! Поздрави :)
1
0
Зорица
Зорица
18.05.2018 12:12
Гери, суровите картофи след като се настържат на ренде, посоляват ли се със сол, за да може да им се изцеди водата или направо така се омесват с каймата?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв