Начин на приготвяне
Ряпата, морковите, чушката и картофите се почистват и нарязват на малки парчета. Дръжките целина се наситняват.
От консервата зелен боб се взима нужното количество и ако е необходимо, се нарязва ситно.
В тенджера с подсолена вода се слагат да заврат всички зеленчуци до готовност - около 20 минути. Отцеждат се в гевгир, прехвърлят се в голяма купа и се намачкват с мачкало или пасатор заедно с маслото, яйцето, черния пипер, мащерката и ако е необходимо - сол.
Сместа се прехвърля в подходящ съд и се запича до леко зачервяване - не става компактен и стегнат блат, но когато се извади и обърне върху подноса, се дооформя с нож.
Междувременно рендосаният кашкавал се размесва с копъра и още на горещо се поръсва върху тортата равномерно.
Украсява се с нарязаната на колелца пръчица сурими и се оставя да престои няколко часа в хладилник.