Телешки скалопини с лимонов сос

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
183
930
215
371
3
29/10/2017
"Направо се топи в устата, а ароматът е - вълшебен "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 961
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на тънки пържоли и се овалва в брашното, в което сме смесили солта и черния пипер.

В дълбока тенджера се сгорещява олиото и пържолите се изпържват за по 3 минути от двете страни, изваждат се на кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

В останалото олио в тенджерата изсипете виното /за предпочитане е бяло вино/и варете 3-4 минути.

В хладка вода разтворете 2 с.л. брашно и бавно с непрекъснато бъркане добавете към виното, посолете.

Нарежете лимона на тънки шайби и ги пуснете във врящия сос заедно с пресования чесън за 2 минути.

Свалете от огъня и добавете ситно нарязания магданоз.

Телешките пържоли се поднасят в чиния и се заливат с топлия лимонов сос.

Професионален нож за месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за месо
18.90 лв.
Виж ››

Професионален нож за месо, с който ще приготвяте любимите си месни гозби за нула време! Ножът има удобна дръжка и силно острие, благодарение на които ще се превърнете в истински майстор. Понякога успехът на ястието зависи именно от начина на рязане на месото, точно затова ви съветваме да се застраховате с този професионален нож за месо.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар