Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки скалопини с лимонов сос

Телешки скалопини с лимонов сос

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Телешки скалопини с лимонов сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Направо се топи в устата, а ароматът е - вълшебен"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
  • За лимоновия сос
  • вино - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 5 скилидки
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на тънки пържоли и се овалва в брашното, в което сме смесили солта и черния пипер.

В дълбока тенджера се сгорещява олиото и пържолите се изпържват за по 3 минути от двете страни, изваждат се на кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

В останалото олио в тенджерата изсипете виното /за предпочитане е бяло вино/и варете 3-4 минути.

В хладка вода разтворете 2 с.л. брашно и бавно с непрекъснато бъркане добавете към виното, посолете.

Нарежете лимона на тънки шайби и ги пуснете във врящия сос заедно с пресования чесън за 2 минути.

Свалете от огъня и добавете ситно нарязания магданоз.

Телешките пържоли се поднасят в чиния и се заливат с топлия лимонов сос.

Телешките скалопини с лимонов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радостина Люцканова
Радостина Люцканова
Много дълго търсих рецепта за телешки пържоли, които да харесат на семейството ни. Е, това са те! Сочни, вкусни и апетитни на вид!
31.05.2022 21:14