Адана кебап по нашенски

29/10/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122924743
"Хайде да видим дали ще одобрите класическия Адана Кебап, но приготвен по нашенски "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 452
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 300 г
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • чушка - 1 бр., предварително изпечена и обелена
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • люта чушка - 1 бр. зелена
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, магданозът и чушките се нарязват на много ситно. Смесват се с каймата, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Добавя се размекнатото масло и каймата се омесва много добре, след което се оставя за няколко часа да се овкуси.

Овкусената кайма се нанизва на шишове, като се притиска с ръце, за да стане кебапът тънък и добре разпределен по шиша.

Изпичат се на скара на дървени въглища, скара на ток или грил тиган.

Сервират се в компанията на сезонна салата по избор.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар