Торта за футболист

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Торта за футболист
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
30/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 броя кръгли
  • За крема
  • блатове за торта - 1 бр.
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • За украсата
  • сметана - 200 г
  • какао - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дълбока кръгла купа се облепва със стреч фолио. В нея се поставя единият блат и се притиска към стените.

За крема:

Единият блат се смила на трохи. Към получените трохи се прибавят смлените орехи и топлото прясно мляко. Слагат се на котлона и се оставя сместа да заври.

След това се прибавят яйцето, кравето масло, захарта и какаото. Разбърква се хубаво. Кремът трябва да се сгъсти при непрекъснато бъркане. След това се сваля от котлона.

Готовият крем се изсипва в купата с блата. Отгоре се слага втория блат и се притиска леко. Купата се покрива със стреч фолио и се оставя във фризера за 1 час.

След това се вади от фризера и се обръща върху поднос.

Сметаната се разбива, за да стане гъста. Половината от сметаната се оцветява в кафява с какаото. С бялата и кафявата сметана се украсява тортата на футболна топка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: