Начин на приготвяне
Дълбока кръгла купа се облепва със стреч фолио. В нея се поставя единият блат и се притиска към стените.
За крема:
Единият блат се смила на трохи. Към получените трохи се прибавят смлените орехи и топлото прясно мляко. Слагат се на котлона и се оставя сместа да заври.
След това се прибавят яйцето, кравето масло, захарта и какаото. Разбърква се хубаво. Кремът трябва да се сгъсти при непрекъснато бъркане. След това се сваля от котлона.
Готовият крем се изсипва в купата с блата. Отгоре се слага втория блат и се притиска леко. Купата се покрива със стреч фолио и се оставя във фризера за 1 час.
След това се вади от фризера и се обръща върху поднос.
Сметаната се разбива, за да стане гъста. Половината от сметаната се оцветява в кафява с какаото. С бялата и кафявата сметана се украсява тортата на футболна топка.