Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Постен лапад с ориз и куркума

Постен лапад с ориз и куркума

Постен лапад с ориз и куркума2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Здравословно и постно - разбира се, че още сега ще добавите рецептата в любими"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • лук - 1 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лапада от дръжките и средната голяма жила. Бланшира се в подсолена вода да смени цвета си, отцежда се добре и нарязваме на ситно.

В тенджерка се загрява олиото, запържваме ситно нарязана глава лук да омекне.

Добавя се измитият ориз да се запържи и той докато стане стъклен на вид. Прибавя се бланшираният лапад и разбъркваме да се смесят продуктите.

Сипваме червен пипер, разбърква се и наливаме гореща вода, като спазваме правилото съотношението ориз към вода да е 1 : 3 .

Овкусява се със сол, черен пипер, куркума, чубрица и оставяме на тих огън да се готви до готовност на ориза.

Сервираме гозбата топла - постно и много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: