Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Пържени питки с плънка от пастърма

Пържени питки с плънка от пастърма

Пържени питки с плънка от пастърма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Да делим по братски? Половината питки за нас, а останалите също?"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 к. л
  • сода бикарбонат - 1 к. л.
  • мая - 1 с. л суха
  • захар - 1 щипка
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • вода - студена
  • пастърма - 200 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате в купа брашното, солта, щипка захар, маята. Содата слагате в киселото мляко, след това прибавяте млякото със содата при брашното, замесвате тестото, като постепенно доливате студена вода.

Трябва да получите средно твърдо тесто.

Оставяте тестото за 30 минути в хладилника. През това време нарязвате пастърмата на ситно.

Изваждаме тестото от хладилника, правим от него малки топчета, след това ги разтегляме с ръка.

Слагаме малко пастърма, завиваме ги, както са на топчета и ги притискаме с ръка, за да се сплескат малко.

Преди да ги изпържим, отгоре дупчим на няколко места питките и ги пържим до готовност.

Източник: Ани Христова от Кулинарната мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: