Постен кекс с мандарини и кокос

01/11/2017
"При такива вкусни сладкиши и цяла година да обявят пости, няма да се притесним "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 947
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В купа смесете кокосовото мляко (ако е втвърдено го оставете на водна баня за кратко) с олиото и захарта.

2. Настържете корите на мандарините и лимончето, като се стараете да хващате само жълтата и оранжевата част. Изстискайте сока от тях (около 50 мл).

3. Разбийте с миксер първо сместа с млякото, после добавете соковете и стърготините от кокос и плодове.

4. Добавяйте брашното пресято с бакпулвера на части, разбивайки на ниска степен за кратко до получаване на хомогенна смес.

5. Намаслете и набрашнете формичка за кекс. Нека тя да е сравнително малка - преценете си според полученото количество смес.

6. Изсипете сместа и заравнете с шпатулка. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна около 35 минути или до суха клечка.

7. Готовия кекс оставете да изстине преди да отделите от формата. Помогнете си минавайки по ръбовете с влажен нож. Това е важно, защото поради липсата на яйца той става много крехък и чуплив.

8. Поръсете с пудра захар и кокосови стърготини и декорирайте според вкуса си.

Това, че в този кекс липсват животински продукти и изкуствени аромати, в никакъв случай не го прави по-малко ароматен, а напротив. Текстурата му е нежна и пухкава и се топи в устата, а кокосовото мляко и цитрусите му придават невероятен вкус.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар