Полски Бигос

02/11/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате киселото и прясно зеле на тънки ивици и го слагате в предварително загрятото олио в голяма тенджера.

След като поомекне малко добавяте свинския и телешкия джолан, подправките и червеното вино.

Намалявате силата на котлона, похлупвате с капак и оставяте ястието да къкри до разпадане на месото от джоланите. След това добавяте кървавицата и оставяте да къкри.

В нагрят тиган слагате нарязаните на кубчета пушена наденица и бекон леко да се запържат, добавяте доматеното пюре, разбърквате за кратко и сипвате в тенджерата с ястието.

Тигана отново връщате на котлона и го деглазирате със зелевия сок, който след това сипвате в тенджерата. Оставяте така приготвеното ястие на изключен котлон докато спре да къкри.

Рецептата за това традиционно полско ястие съм научил от моята майка, която по рождение е полякиня.

Консумира се с хубаво червено вино и препечен хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар